Blogg

Sånn vil vi minnes henne

Det er nå litt over en uke siden vi mistet vår kjære Heidi. Denne uken har vi brukt til å samle styrke, minnes, være sammen med venner og familie. Og vi har planlagt og gjennomført en fin og verdig begravelse,

Vi har begynt å få det litt på avstand, men har fremdeles vanskelig for å snakke om henne uten å få våte øyne. Heldigvis har vi mange gode minner som vi kan smile og kose oss med. Heldigvis er hun en som ikke glemmes med det første.

Vi har da heller ingen intensjoner om å glemme henne, og vi har ingen intensjoner om å la andre få glemme henne heller. Så derfor har vi nå begynt å jobbe med et minnefond. Heidi Nilima Monsens minnefond..Kvendronning.

Heidi Her avbildet i sin flotte sjøsamekofte.

Heidi gjorde ikke noe halvveis. Når hun brant for noe så brant hun virkelig for det. Og hun brant for det kvenske. Hun rekrutterte folk, og snuste opp folks kvenske røtter, og prøvde til og med å vri meg til å være bittelitt kvensk….Og det tror jeg kanskje hun har klart. For jeg har lyst at dette minnefondet skal tilgodese den kvenske minoritet. Og da spesielt ungdom i utvikling for den kvenske kultur. Sånn at hun fremdeles kan fremme unge mennesker som har interesse for å ta vare på kulturen og språket, i lang tid fremover.

Minnefondet er under bygging og vi har mange fantastiske hjelpere med på laget. Foreløpig er der opprettet en spleis for å bygge kapital til å få opprette dette.

Så denne bloggen er ikke lenger kun for Heidis kreftsak, og min kamp for å snu systemet, men også for Heidis andre hjertesaker. Her vil komme oppdateringer om utvikling i dannelsen av fondet, og der vil med tiden komme en web shop, hvor man kan sikre seg hennes fantastiske bilder og andre effekter. Her vil også komme info om arrangementer og lignende som foregår i fondets regi.

Vi tar imot donasjoner med takk på http://spleis.no/kvendronning

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *