Blogg

Av hjertet takk…..

Her ses Heidi iført det fine kvensmykket.
Her er det flotte smykket

Da er innsamlingen godt i gang. Vi er rundet 34.000 kr og det er helt fantastisk. Langt ifra målet enda, men vi har noen dager på oss. Jeg kan se der er over 80 givere og blir helt glad inni meg. Over 80 mennesker som tror på Heidis og vår sak og synes dette fortjener et bidrag. Som ønsker at Heidis hjertesak er viktig nok til å ville hjelpe. Og som vil hjelpe oss å minnes henne. Og jeg håper mange flere vil få øynene opp for hvor viktig dette arbeidet er.

Å jobbe for at minoritetene i Norge skal ha en fremtid. For at minoritetsungdommer skal kunne jobbe med sitt eget opphav og sine egne røtters historie uten å skulle gå på kompromisser med seg selv. Å jobbe for at fortelle resten av landet at de eksisterer og at de er sterke og unike folk. Å jobbe for at den del av Norsk kultur ikke går i glemmeboken. Og hvor bedre er det å starter med det enn hos ungdommen. Å jobber for at unge mennesker skal kunne realisere sine drømmer omkring sitt eget folk og sin egen kultur.

Der er kvener overalt i landet. Bare her i Bergen kjenner jeg faktisk noen stykker. Hadde ikke hørt om kvener før jeg møtte Terje, men nå har jeg, naturlig nok, hørt en hel masse om dem. Og dette er faktisk takket være Heidi. Hun mente at vi helt sikkert kunne finne noen i mitt slektstre som var bittelitt kvensk. Hun rekrutterte faktisk til å være kvensk..

Jeg er ytterst takknemlig for alle bidrag som er gitt og for de som kommer…og jeg håper folk vil dele og fortsette å gi bidrag, store som små..Og at vi kan realisere drømmen om å holde Kvendronningens minne i live igjennom et Minnefond.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *